​Min oplevelse i Uruguay

​Min oplevelse i Uruguay
August 22, 2016 10:58

Da jeg i februar 2015 sendte min ansøgning afsted til YFU for at blive udvekslingsstudent til Uruguay var det med en enorm glæde, men også nervøsitet. Månederne op til at jeg skulle afsted til august føltes som uendeligt lange, lige indtil dagen kom. Det var svært at sige farvel til min familie, og det første møde med Uruguay var en mand, der stod med den berømte mate, som alle drikker derovre! Jeg husker, at jeg kiggede med store øjne på ham. Uruguay er et fantastisk land, som jeg er evigt taknemmelig for, at jeg valgte. Jeg var så heldig at bo helt oppe nord på, på grænsen til Brasilien i departamentet Artigas. Den første tid var svær, og kulturchoket viste sit ansigt rigtig meget. At tage til et land, som er så anderledes er det bedste, jeg kunne have gjort, og det har givet mig en masse oplevelser og erfaringer, som har gjort mig opmærksom på andre måder at leve på. Derudover har jeg lært et helt nyt sprog, spansk, som var det mest banebrydende og mål for mig! Hver måned kunne jeg se, at jeg havde forbedret mig; og de var selvom, at der kom den mur med opgivelse og had til det svære spanske sprog :-P.

At gå i skole derovre var en meget anderledes affære end herhjemme. Vi mødte klokken 7:30 officielt, men at møde ind klokken 9 var ikke ualmindeligt, fordi eleverne eller lærerne 'sov over sig'.

Jeg kan ikke takke min uruguayske familie eller venner nok for alt hvad de har gjort for mig og hjulpet mig med. De lærte mig at tilpasse mig i en anden kultur og svarede altid på hvert dumt eller mærkeligt spørgsmål jeg havde om deres kultur. De stillede mig så også til gengæld også en masse mere eller minde dumme spørgsmål, så vi var kvit.

Mit udvekslingsår har lært mig at sætte pris på familie og venner meget mere. Jeg var glad for bare at kunne snakke og bruge tid med min familie, men at de derudover gav mig gaver og tog mig med på ferier, var noget jeg aldrig havde turde håbe på, og jeg gjorde mit bedste for at vise dem, hvor meget det betød for mig.

At finde venner i et andet land er ikke altid let, men før man ved af det, har man en dejlig flok af trofaste venner, man kommer til at savne uendeligt meget. Vi lavede meget spas sammen og tog ofte til fester fra klokken 4-7 om natten.

Månederne flyver afsted og inden man får set sig om er det dagen, du skal sige farvel til din by, dine venner, din familie, dit værtsland og hele dit fantastiske år. Med sig har du tunge kufferter fyldt med tøj, ting, men også en masse oplevelser og minder. Jeg vil på ingen måde være mig foruden alt dette. Det er svært at skulle hjem, og jeg savner Uruguay hver eneste dag. Men som man siger, hvor er jeg heldig at have noget, der gør det så svært at sige farvel. Udveksling er det bedste jeg kunne have gjort, og jeg har modnet mig meget, selvom jeg ikke helt mærker det endnu.

Tak til YFU's fantastiske arbejde og støtte gennem året.

Uruguay te amo y te extraño!

Hasta muy pronto