Minderne, der tages med fra Danmark

Minderne, der tages med fra Danmark
July 29, 2016 15:46

Vores mange indgående studenter har nu afsluttet deres år i Danmark. Vi har på Newsletter været nysgerrige på, hvad de tager med fra udvekslingen, og har derfor stilt dem tre spørgsmål.

Florence, Tyskland
Florence, Tyskland.

Hvad er det sjoveste du har oplevet i Danmark?

Det sjoveste var gadefesten, ca. 3 uger efter jeg kom til Danmark, det var en god mu- lighed til at lære naboerne at kende, og vi havde det alle vildt sjovt.

Florence, Tyskland
Hannabel, Estland

Hvad kommer du til at savne mest?

Jeg kommer til at savne mine venner og at snakke dansk, og Danmark fordi jeg elsker Danmark.

Beskriv en typisk dansker

De bærer kun sort, blåt, hvidt og gråt tøj. De har altid virkelig dyrt tøj. En masse makeup på. De har en masse fester. De har ikke tid. Ældre mennesker er virkelig søde og de smiler altid.

Jan, Tyskland
Jan, Tyskland

Hvad er det sjoveste, du har oplevet i Danmark?

Det sjoveste, jeg har oplevet her i Danmark, var, at alle snakker lidt tysk. Nogle gange siger folk bare nogle sjove ting på tysk. Det gælder selvfølgelig kun for udvekslingstudenter fra tyskland eller andre land, hvor man snakker tysk. Men det var noget jeg syntes var virke- lig sjovt.

Hvad kommer du til at savne mest?

Jeg tror, at jeg kommer til at savne skolen mest. Jeg synes, at gymnasiet her i Danmark fungerer rigtig godt, og at alt er online og på min computer er bare meget mere produk- tivt. Man skal aldrig huske nogle papirer el- ler lektier, fordi man har det bare på lectio. Det er i hvert fald rigtig dejligt at have, og jeg håber, at Tyskland snart upgrades.

Beskriv en typisk dansker

Jeg synes, den stereotype dansker er en tynd og høj dreng med blondt hår med krøller og blå øjne. Og som stereotyp dansker skal man have mørke skinny jeans og en sort trøj på. Og hvide adidas sko.

Daria, Italien
Daria, Italien

Hvad er det sjoveste, du har oplevet i Danmark?

I think we have been through a lot of experi- ences in Denmark and that’s a fact.
I’ve personally enjoyed every single moment and experience but the funniest moments were the moments I spent with the other students, this was the best.
Staying with other people from other coun- tries and feel happy all the time, that’s some- thing I will never have back.

Hvad kommer du til at savne mest?

There are also a lot of things I will miss from this country;
My host family is the thing I will miss the most, I love them and imagining my life in Denmark with another family is impossible. I will also miss all my friends and the freedom we had. All the crazy things we did together. I will also miss the Danish countryside be- cause I loved it. It was just so easy to go for a walk or go run in di erent places and be alone.


Interview af Helena Gansted-Mortensen