Og jeg må være helt ærlig og sige: "hvorfor ikke?"

Og jeg må være helt ærlig og sige: "hvorfor ikke?"
July 25, 2016 09:03

Mit navn er Laura Kræmer, og jeg er fra Århus, og jeg har været på udveksling i Indiana, USA i året 15/16. Jeg har nu efterhånden været hjemme i en tre ugers tid, og jeg er så småt ved at vende mig til at være hjemme i lille Danmark igen.

Det er nu ved at være næsten et helt år siden, at jeg med min familie tog til Kastrup lufthavn midt om natten for at tage på udveksling i et helt år, hvor jeg i den tid ikke skulle se hverken familie eller venner og samtidig ikke kendte nogen, der hvor jeg nu skulle hen (det vil så sige, at jeg dog havde fået lov at møde min kommende værtsbror, inden jeg tog af sted, da han var i Danmark i en tid, men det var stadig skræmmende).

Og det spørgsmål, som du nok kommer til at svare på en million gange som udvekslingsstudent, er "hvorfor vælger man overhovedet at tage på udveksling? Er det ikke utroligt skræmmende at være væk fra sin familie og venner og det "kendte og trygge" så længe? Hvorfor gør folk det?"

Og jeg må være helt ærlig og sige: "hvorfor ikke?"

Det, at være udvekslingsstudent, er noget, du aldrig kommer til at fortryde, og du får så meget igen af at gøre det, at du klarer dig igennem alle de hårde ting på vejen.

Du får lov til at opleve en hel anden kultur og møde en masse utrolige mennesker, som du har med dig resten af livet, du får en ny familie, og du lærer også bare helt utroligt meget om dig selv og dit eget land. Der er helt klart tider, hvor det er hårdt, og du bare ønsker dig hjem til din familie og dine venner og lille, trygge Danmark, men i sidste ende, er året det hele værd. Som udvekslingsstudent får du oplevet tusindvis af forskellige ting og føler hundrede ting på en gang, og folk forstår bare ikke en udvekslingsoplevelse, hvis de ikke har prøvet det selv.

I løbet af det her år har jeg til tider følt mig rigtig usikker og alene, men langt det meste af tiden har jeg følt mig så utroligt selvsikker, elsket og stærk, at det har udvisket det negative! Det er utroligt fedt at lære så mange vidunderlige nye mennesker at kende, og jeg har fået venner og familie for livet, og jeg kan ikke forestille mig mit liv uden dem nu. Man kommer til at få et nyt billede af sit eget land også, og den familie og hverdag man kommer fra, og det synes jeg var meget positivt. Mange af de mennesker, man møder, er også rigtig interesserede i andre kulturer og vil stille dig tusindvis af spørgsmål om dit land (nogle dummere end andre hahaha).

Det at tage på udveksling er en helt unik oplevelse for livet, som man bare ikke får muligheden for at tage på andre tidspunkter, og jeg ville ikke have været foruden den.

Du får muligheden for at få venner og familie verden over, og jeg er så taknemmelig for, at jeg fik muligheden. De mennesker, som tager dig ind i et år, er helt utrolige, og det kræver noget helt specielt at gøre det, ligesom det kræver noget specielt at kunne være udvekslingsstudent!

Til slut vil jeg sige, at jeg er utroligt glad for, at jeg valgte YFU som min udvekslingsorganisation! De er med dig hele vejen i løbet af året, og man føler sig rigtig tryg ved, at de kan klare alt!

Så grib chancen og tag på udveksling - du fortryder det ikke og kommer hjem med en masse oplevelser, nye venner og familie og en forvandlet dig i bagagen!


Send os en besked på messenger


eller begynd ansøgningen allerede nu