Hej - jeg hedder Emma, og skal på udveksling med YFU

Hej - jeg hedder Emma, og skal på udveksling med YFU
July 12, 2016 09:42

Så er det snart nu min oplevelse og rejse begynder som udvekslingsstudent. Jeg hedder Emma, og jeg er 16 år. Jeg kommer fra byen Kolding i Jylland, og om cirka en måned rejser jeg til Argentina som udvekslingsstudent.

Jeg har næsten altid vidst, at jeg ville på udveksling, men at det endte med at blive Argentina vidste jeg ikke.

Jeg elsker at rejse, opleve andre kulture, lære og tale nye sprog, og derfor har jeg valgt udveksling. Da jeg ansøgte om at blive udvekslingsstudent hos YFU, ansøgte jeg om at komme til USA. Jeg har været på ferie derovre et par gange, og jeg har gået i en international klasse de sidste 3 år, hvor vi har snakket meget engelsk. Jeg forelskede mig i idéen om at være på udveksling i USA og opleve den rigtige amerikanske følelse. Da jeg lige havde fået sunket den idé, begyndte jeg sidste sommer, at udforske nogle andre muligheder ved YFU. Jeg snakkede med en YFU vejleder, og jeg fandt ud af, at der stadig var ledige pladser i Sydamerika. Jeg har altid gerne ville lære spansk, og lære deres sjove og venlige kultur at kende. Jeg ville give mig selv en udfordring, og gøre noget ud over det normale, og derfor endte jeg med at vælge Argentina som mit værtsland.

Jeg fik min værtsfamilie omkring 3 måneder før afrejsedato, som faktisk er ret tidligt i forløbet.

Det er det øjeblik, man får sin værtsfamilie, man går og glæder sig til i så lang tid. Der begynder det at føles som en realitet og ikke bare som en forestilling, man har haft i sit hoved.

Argentina er et meget stort og langt land, så derfor varierer vejret og temperaturen meget i forhold til hvor i landet, man opholder sig. Derfor var jeg meget spændt på hvor jeg kom hen, fordi mange inklusiv mig selv har altid tænkt på Argentina som et varmt land.

Min værtsfamilie bor i byen Goya i den nordøstlige del af Argentina i provinsen Corrientes. I byen Goya bor der omkring 77.000 mennesker, det vil sige, at byen er en smule større end Kolding, den by jeg oprindeligt kommer fra. Mit kommende argentinske hjem ligger lige ud til en kæmpe flod, som går hele vejen fra Paraguay og ender ved hovedstaden Buenos Aires. Min værtsfamilie består af min værtsfar, som er landmand, min værtsmor, som er sekretær, min jævnaldrende værtssøster og 2 små hunde. Når man skal på udveksling, skal man ikke regne med at man kan kommunikere med mange i starten. Jeg har haft kontakt med min værtssøster over Facebook og Whatsapp, hun kan nemlig snakke engelsk. Ingen af mine værtsforældre kan engelsk, så det bliver en sjov men svær udfordring at kommunikere med dem det første stykke tid. For at forhåbentlig få en lidt nemmere start, har jeg i de sidste 130 dage øvet spansk dagligt på den app der hedder Duolingo. Der kan man lige lære de mest basale vendinger og ord. Jeg skal gå på den skole der hedder Instituto San Martin, som ligger i gåafstand til mit værtshus.

Jeg skal gå i samme klasse og på samme årgang som min værtssøster. Som mange andre skoler i Argentina er det en privatskole, hvor jeg også skal gå i skoleuniform hver dag. Jeg glæder mig til at prøve det.

Vi er i alt 6 udvekslingsstudenter fra YFU i Danmark der skal jeg rejse til Argentina. Vi rejser den 11. August, så det er ved at være snart. Jeg glæder mig helt vildt meget, og jeg kan ikke vente med at møde min nye værtsfamilie.


sommerhilsner,

Emma