Det er muligt at forene et aktivt arbejdsliv med at være værtsfamilie

Det er muligt at forene et aktivt arbejdsliv med at være værtsfamilie
October 12, 2017 14:04

”Det er skægt, udfordrende, givende, udmattende, hektisk, foranderligt, fredfyldt og spændende, altså ligesom et normalt familieliv. Forskellen er, at mens man som forældre lærer sine egne børn nye ting, går lærdommen her begge veje”.  Sådan lyder det fra YFU værtsfar René Hansen.

René og hans samlever har været værtsfamilie for 2 udvekslingsstuderende fra hhv. Østrig og Tyskland.  Det har givet dem venner for livet, en international gren af familien, en masse gode oplevelser og tilbagevendende besøg for fremtiden. René og hans samlever er i forvejen et mix mellem Danmark og Norge, så de har erfaring med at skabe rum til et interkulturelt hjem. De fandt det utrolig spændende og lærerigt at udvide deres i forvejen multikulturelle hjem.

En ”egoistisk” hverdag uden børn blev ændret, og hos René skulle de til at ”opfinde” det at være en familie. ”Der skulle lige pludselig indtænkes en fremmed i vores dagligdag, som jo bare har formet sig efter vores hoved. Det var interessant og også en udfordring.”

Der kan være mange forskellige grunde til at vælge at blive værtsfamilie. Hos René gjorde de det af den simple grund: ”At være en del af noget rigtig stort! De unge mennesker vil huske dig som værtsfamilie – på godt og ondt – resten af livet.” De har nu været værtsfamilie to gange, og årsagen var anderledes ved nr. 2. ”Første gang var ”bare” spændende, og vi havde tænkt mange gange, at vi skulle have en udvekslingsstudent. Anden gang var fordi, vi så hvor taknemmelig og glad vores første udvekslingsstudent var, da hun tog hjem, og da vi besøgte hende og hendes familie efterfølgende”. Som værtsfamilie yder de en indsats udover det sædvanlige, og René fortæller, at han ikke kunne forstille sig et år uden at have været forbi både Berlin og Wien for besøge deres studerende samt deres familier.

René Gervig Hansen arbejder som udbudschef for POWERCARE og mener helt bestemt, det er muligt at forene et aktivt arbejdsliv med at være værtsfamilie. ”Selvom det er fantastisk helt overordnet set at være værtsfamilie, har man også brug for normalitet og andre impulser.”