Udvekslingsstudenten der blev abroad

Udvekslingsstudenten der blev abroad
July 04, 2017 19:39

Rasmus Grydehøj var på udveksling med YFU i 2009/2010 i Grand Rapids, Michigan. Efter gymnasiet var afsluttet her i Danmark, flyttede han tilbage til USA, hvor han i dag bor og studerer. Mange af os kender længslen efter vores værtsland og lysten til at tage tilbage, men hvad gør, at drømmen bliver til en realitet? Det fortæller Rasmus lidt om her.

Hjemme i Danmark
Efter et år på udveksling kunne Rasmus mærke, at han havde ændret sig. Han var naturligvis glad for at se sine venner og familie igen, men han tror samtidig, at alle udvekslingsstudenter har svært ved at dele sine oplevelser og nye perspektiver med sin omgangskreds, og omstillingen til ens gamle liv bliver derfor blot et forsøg. For Rasmus var en stor hjælp til omstillingen, at han flyttede i egen lejlighed for at kunne gå i gymnasiet. Han forestiller sig, at han ellers ville have fundet det forholdsvist kedeligt at komme tilbage til lille Danmark igen.  

Tilbage til USA 
Efter gymnasiet, i januar 2015, valgte Rasmus at flytte tilbage til USA for at starte på en Bachelors of Science degree in Psychology. Han er fra starten blevet taget godt i mod af både professorer og andre studerende og nævner her den venlige indstilling amerikanere har over for fremmede. Nu er han sammen med professorer, retssystemet i Michigan og lokale hospitaler i gang med at lave research, der kan bidrage til ansøgning til en PhD, der forhåbentlig også skal skrives i USA. De næste år vil således fortsat være med bosættelse i USA.  

YFU's rolle
Rasmus fortæller, at hans udvekslingsår med YFU uden tvivl åbnede hans øjne og gav ham et nyt perspektiv. Hans oplevelse med YFU har klart haft noget at gøre med ønsket om at flytte tilbage. Dette var ikke noget, han tænkte over i det øjeblik, han traf beslutningen om at flytte tilbage, men efterfølgende er han blevet opmærksom på, at udvekslingen har haft en indflydelse på et dybere niveau. En indflydelse, der har påvirket hans måde at se verden som et meget mindre sted, der er åben for erobring uanset landegrænser.  

Udveksling sætter spor
Rasmus’ historie viser, at der er mange måder at få udvekslingsoplevelsen til at vare mere end blot et år på. For mange er det frivillige arbejde i YFU med til at forlænge året, og for andre er det årlige besøg hos værtsfamilien, men nogle få modige tager altså springet og flytter tilbage til det, der oprindeligt var tænkt som et midlertidigt hjem. Uanset hvad er udveksling en oplevelse for livet.

Skrevet af Helena Gansted-Mortensen