Hvor kommer man til at bo?

Hvor kommer man til at bo?
March 08, 2017 13:07

Alle YFU-lande er forskellige 

Vores partnerorganisationer har meget forskellige historier og tilknytninger. 

Da YFU Danmark startede var det på Fyn, siden Padborg og til sidst igen på Fyn. Det har betydet at i starten var der mange familier på Fyn, i nærheden af de frivillige der var medlemmer af YFU - og samme historie da YFU endnu var en lille organisation med kontor i Padborg. 

Siden er vi blevet en mere landsdækkende organisation, med gode kontakter til værtsfamilier i hele landet. 

Sådan forholder det sig også for vores partnerorganisationer. 

Nogle steder placerer man primært på landet og andre steder kun i en delstat. I USA kan man som YFU-udvekslingsstudent med stor sandsynlighed "lande" i Michigan, hvor YFU i sin tid startede med at lave udvekslingsophold. 

Fælles er dog at man ikke har medstemmelse i, hvor du kommer til at bo. 

En del af oplevelsen

Ikke at vide hvor man ender henne ser vi som en del af udvekslingsoplevelsen. Noget af det centrale i at være udvekslingsstudent, er at tage udfordringer med oprejst pande og se det som en mulighed for at lære noget uventet. 

Så om du ender i Arkansas eller Ildlandet afgør ikke, om dit udvekslingsophold bliver en succes - det handler i højere grad om 

Her har du valgmuligheder

Nogle af landene har af forskellige årsager mulighed for at garantere placering i en del af landet. Eksempelvis Belgien som er delt i 2; det fransktalende Wallonien og det flamsktalende Flandern. Nogenlunde samme ordning er der i Schweiz, hvor man kan forespørge om at komme på udveksling i den fransk- eller tysktalende del. 

Enkelte steder har vi også særlige to-sprogsprogrammer - eksempelvis i Italien, hvor du vil have både italienske og et andet fremmedsprog på skoleskemaet.