Sådan finder vi værtsfamilier

Sådan finder vi værtsfamilier
March 08, 2017 12:45

De internationale krav - Basic Standards

For at være en del af YFU skal man opfylde en række krav. De er formaliserede og kaldes International Basic Standards. Eller i daglig tale Basic Standards. 

De er vores kvalitetsforsikring til dig som forældre og udvekslingsstudent. Uanset hvor du befinder dig i verden, vil du blive behandlet ud fra samme sæt standarder, som blandt andet er med til at definere hvordan vi finder og godkender værtsfamilier. 

Det er imidlertid forskelligt fra land til land hvordan disse tolkes eller eksekveres, da der ofte er (endnu strengere) lovmæssige krav. Eksempelvis skal en værtsfamilie i USA godkendes i flere trin. 

Ansøgningen skal sendes ind via YFU USA. Her skal bl.a. 2 referencer fra lokalsamfundet skal sige god for dem. 

Så skal alle familiemedlemmer indsende straffeattest. 

Næste skridt er et interview, og når referatet fra interviewet er indsendt vil YFU USA gå gennem alle dokumenterne for at give godkendelsen. 

De formelle krav

De fælles formelle internationale krav til en værtsfamilie i YFU-regi er at de ansvarlige medlemmer i hjemmet skal være over 25 år og må ikke være i familie med udvekslingsstudenten. Derudover skal familien indvillige i give studenten en seng, et skrivebord og 3 måltider mad hver dag. 

Det er det. 

De menneskelige krav

Selvom man har de formelle krav opfyldt, kan der godt være langt igen, da man som person og menneske også skal være i stand til at tage et ekstra familiemedlem ind. Der vil være en del ekstra opgaver forbundet med opgaven som værtsfamilie, og dem skal man være indstillet på. 

Man skal have et åbent sind og kunne acceptere de forskelligheder der måtte være. 

Man skal have åbne arme og kunne omfavne det nye menneske og tage den kulturelle baggage

Er du selv blevet mere nysgerrig på rollen som værtsfamilie, kan du læse mere lige her

Vil du blive klogere på landene, deres forskellige kulturer og om der er pladser skal du klikke her!