5 ting forældre ofte spørger om

5 ting forældre ofte spørger om
March 08, 2017 12:17

Hvor i verden kan man komme hen?

Vi har programmer på alle kontinenter – bortset fra Antarktis. Så om du vil på udveksling i Ecuador, Estland eller Kina er der masser af muligheder.

Og hvordan er sikkerheden der?

I YFU er vi blevet enige om nogle internationale krav og standarder, der skal være opfyldt, før man kan være en del af netværket. Et af de krav er blandt andet den nationale sikkerhed – vi tager ingen chancer, når det handler om mennesker. Er der den mindste tvivl om sikkerheden i et land, så vil vi tage dem af listen. Vi arbejder ud fra Udenrigsministeriets anbefalinger og vurderinger.

Hvordan finder YFU værtsfamilier?

Det gør vores partnere ude i verden. Lige som herhjemme skal familier, der vil have en udvekslingsstudent boende igennem en ansøgningsproces, der blandt andet inkluderer et husbesøg og et interview.

Hvor i landet skal man bo som udvekslingsstudent?

Det afhænger af hvor værtsfamilierne melder sig. Alle familier melder sig frivilligt eller gennem nogen de kender – så vi kan desværre ikke love noget geografisk område på forhånd eller love medbestemmelse på hvor i landet man får sin værtsfamilie. 

Hvornår kan man forvente at få sin værtsfamilie?

Lige så snart de melder sig. Da familierne er frivillige, så afhænger matchet mellem dig som udvekslingsstudent og din kommende værtsfamilie også af hvornår de melder sig. Så du kan få besked i januar eller juni om hvor du skal hen. Enkelte vil også opleve at det hedder august – men det betyder ikke at der er noget galt. Det betyder bare at man ikke har fundet det rigtige match mellem dig og en familie.