Et værelse i overskud

Et værelse i overskud
February 10, 2017 08:59

Vi har samtidigt set en reklame (nok fra AFS) på Facebook hvor man eftersøgte værtsfamilier. Vi syntes at ideen var rigtig god og konceptet appellerer perfekt til vores livsstil. Vi elsker at rejse og gør det rigtig meget, har mange udenlandske venner og jeg er selv kommet fra Skt. Petersborg for 20 år siden. Alt dette gør, at vi er meget åbne og vil gerne have flere opleveleser, som omfatter andre kulturer. Vi har kontaktet 3 forskellige organisationer som beskæftiger sig med den slags arbejde, og det var kun YFU som har reageret hurtigt og interesseret (og har reageret i det hele taget :)).

Efter Hannah (fra Japan) er flyttet hjem til os og er begyndt at tage en del i vores dagliggang, er vores egne dovne børn også begyndt at hjælpe til og har faktisk frivilligt (!!!) og ubelønnet (!!!) påtaget sig flere huslige opgaver :) 
Udover det får børnene utrolig meget ud af samværet med Hannah. Både social, sprogmæssigt og kuturforståelsesmæssigt. 
Hannah har også introduceret os til nogle Nye spændende retter som vi hun har lavet sammen med børnene. 
I det hele taget, har hele oplevelsen været fantastisk indtil videre og vi er utrolig glad for at selv lære noget nyt men også lære Hannah nogle nye ting.

Vi har flere gode historier og rigtig mange positive oplevelser og øjeblikke sammen. Vi har bl.a. været ude at sejle i vores båd før den skulle op til vinter sammen med børnene, Hannah og Sidsel (Hannahs junior kontaktperson). Hannah har fortalt, at hun skal køre mindst en time i tog fra Tokyo for at opleve nature og hun er meget begejstret over, at den ligger her lige ved siden af.

Hannah har også lært børnene et Ninja spil som kan spilles alle steder med bare hænder (aner ikke hvad det går ud på :)).

Det er også første gang for Hannah at bo sammen med dyr i så lang tid og på så tæt hold (hunden er ved hende hele tiden).

Lidt om Familien Heckmann

Vi er en klassisk skilmissefamilie med sammenbragte børn, der bor i Silkeborg :) Min mand har 2 børn på 10 og 12 som bor halvdelen af tiden hos os og jeg har en på 20 som ikke bo hos os længere. Vi har også 2 katte og 2 hunde. Vi er begge med fuldtidsjobs med en del af rejsedage. Udover det dyrker vi alle forskellige sports og andre fritidsaktiviteter som fylder en del I hverdagen. Det er første gang vi er værtsfamilie for en udvekslingsstudent